Yrityksen kasvu

Vaikka Suomen taloustaantuma vaikeuttaa kotimaisten yritysten kasvua, ei yrittäjien pidä vaipua epätoivoon. Keskittymällä perusasioihin, mikä tahansa yritys voi keskittää tehokkaammin resursseja sisäisen kasvun kiihdyttämiseen.

Tässä artikkelissa keskitymme kolmeen strategiaan:

Näkyvyyden kasvattaminen

Sosiaalisen median ottaessa johtoaseman yritysmarkkinoinnissa, moni yritys kamppailee some-näkyvyyden kanssa. Kuluttajia pommitetaan mainos-stimulanteilla jokainen hetki, mikä puolestaan heikentää yrityksien tehokasta markkinointiviestintää.

Täten oikeaan strategiaan panostamisessa on otettava huomioon varsin meluisa yritysten leikkikenttä. Yksi kustannustehokkaista keinoista on sijoittaa niin sanottuun ”sissimarkkinointiin“, joka on osoittautunut olevan uusien ja kasvavien yritysten keskuudessa uusi mielenkiintoinen trendi. Tällä armeijatermillä tarkoitetaan erittäin positiivisia markkinointituloksia, jotka on saatu nk. kengännauhabudjetilla suuria summia sijoittamatta ja ennen kaikkea, ilman mainoksia.

Toinen hyväksi osoittautunut strategia yrityksen kasvattamiseen on verkostoituminen. Yrittäjä ei ole koskaan yksin, vaan on asiakkaiden, hankkijoiden, yhteistyökumppaneiden ympäröimä.

Panosta innovaatioon

Suomalaiset yritykset tunnetaan innovatiivisuudestaan. Ilman uusia ratkaisuja, yrityksen kasvu on rajallinen. Valitettavasti innovaatiot eivät kasva puissa, vaan ne on saatava ulos työntekijöiden ajatuksista. Täten työntekijöiden tyytyväisyyden kasvattamisella on suora yhteys heidän halukkuuteensa jakaa innovaatiota yrityksen sisällä. Ihmisiin investointi kannattaa aina.

Myy ratkaisuja tuotteiden sijaan:

Moni yritys kärsii myyntivajeesta usein sen takia että tuotteiden myyntiargumentit nojaavat liikaa tuotteisiin eivätkä ratkaisuihin. Ostajia kiinnostaa teknisten erittelyjen sijaan tuotteen konkreettiset lisäarvot, jotka ratkaisevat heidän henkilökohtaiset suuret tai pienet ongelmansa. Keskitä yritykseksi myyntistrategia siis ratkaisujen artikulointiin.

Kaikki kuulostaa teoriassa hyvältä ja yksinkertaiselta. Aneemisen taloustaantuman aikana riskinottokyky ratkaisee yritysten välillä voittajat ja häviäjät. Suomen 90-luvun lama kosketti monia suomalaisia hyvinkin dramaattisesti mutta kovina aikoina oikeat voittajat istuttavat tulevaisuuden menestyksen siemenet.