Panosta yrityksesi näkyvyyteen

Sijoittaminen kuuluu olennaisesti liike-elämään. Aina kyse ei kuitenkaan ole monimutkaisista pörssikursseista, vaan liikearvoa voi kohottaa yksinkertaisemmillakin keinoilla kuin rahastoilla ja osakekaupoilla. Menestyvä yritys panostaa myyntiin, mutta myös ennen kaikkea markkinointiin. Asiakkaita saa hankittua näkyvyydellä, mitä puolestaan syntyy hyvällä toiminnalla puskaradion kautta, erinäisissä medioissa esillä olevilla mainoksilla sekä vaikkapa parimetrisellä kadunvarsimainoksella.

Kaikki tämä vaiva nähdään, jotta tuotetta tai palvelua ostettaisiin. Tuotteiden on oltava mahdollisten asiakkaiden tietoisuudessa. Yrityksen elinehto on saada näkyvyyttä sekä itselleen, että tuotteilleen ja palveluilleen, sillä onnistunut markkinointi lisää yrityksen ja tuotteiden tunnettavuutta. Tämä kääntyy useimmiten suoraan yrityksen myyntivoitoiksi.

Verkostoituminen on päivän sana, eikä sen tärkeyttä pidä missään tapauksessa aliarvioida. Uudet kontaktit voivat pitää sisällään hyvinkin rahakkaita diilejä, ja on osaltaan sattuman kauppaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Toisin sanoen, mitä enemmän kontakteja, sen laajemmat mahdollisuudet saada vihiä orastavasta ideasta. Tämä voi puolestaan poikia pitkän ja hedelmällisen liikesuhteen. Yleisesti verkostoitumisella tarkoitetaan mahdollisimman laaja-alaista yhteyksien luomista niin, että yritys voi panostautua omaan ydinosaamiseensa. Ydinosaamiseen keskittymisellä tarkoitetaan yritysten pyrkimystä harjoittaa ainoastaan sitä toimintaa, jonka se parhaiten osaa ja haalia muut palvelut toiselta, ulkoiselta toimijalta. Tässä välissä juuri sinun yrityksesi tulisi olla – ensimmäisenä asiakkaan mielessä, kun muut liikkeet miettivät, mikseivät entuudestaan tuntemattomat ihmiset ryhdy näiden asiakkaiksi.

Liikelahjat ovat näppärä keino luoda yhteyksiä eri yritysten välille ja pitää oman firman nimi muiden mielessä. Esimerkiksi Axon Profil on erikoistunut veikeisiin ja käytännöllisiin yrityslahjoihin, kuten kaulanauhoihin, jotka näet tältä sivulta. Näiden avulla liikkeen nimi jää varmasti muistiin. Tuotevalikoima on laaja ja sivustolta löytää takuulla jotain liiketoimintaa kuvaavaa tavaraa. Erityisesti kaulanauhat, kuulakärkikynät ja USB-tikut ovat tuiki tarpeellisia yrityksen kuin yrityksen toiminnassa. Huomiota herättäviä lahjoja ovat myös kertakäyttötatuoinnit, ilmapallot ja erinäiset mainosvaatteet. Messuilla näkyvyyttä voi lisätä roll-up kuvatelineellä, jolla saat luotua nopeasti ja kätevästi tyylikkään ilmeen esittelypisteelle. Ohitsekäveleminen on suorastaan mahdotonta, jos vieraille jaetaan lisäksi mainoskarkkeja pelkän mainoslehtisen käteen lykkäämisen sijaan.

Näkyvyys tuo arvoa, arvostusta ja uusia asiakkaita. Menestyvä yritys ei voi unohtaa hyviä tapoja ja oikeanlaista mainontaa ollakseen aina päällimmäisenä niin asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneidenkin mielissä.