Markkinoi omaa yritystäsi: Näin luot firmallesi nimeä messuilla ja muualla

Tämän päivän hektisessä maailmassa mainokset hyökkäävät päällemme joka puolelta: bussipysäkeiltä, TV:stä, radiosta, lehdistä, somesta ja netistä. Suurin osa niistä painuu alitajuntaan vain pinnallisella tasolla, ja moni saattaa muistaa tutun mainoksen melodian tai sloganin, mutta ei itse tuotetta. Miten firma voi siis markkinoida itseään jäämättä muiden jalkoihin? Voiko enää nykyaikana jäädä ihmisten mieliin ja jos kyllä, miten se voi onnistua?

Luultavasti vastaus on kyllä, mutta tämän eteen tulisi nähdä hieman vaivaa. Tämän päivän markkinointi perustuu suurilta osin elämyksiin ja tunteisiin. Jokaisen mainoksen tulisi herättää erityisesti positiivisia tunteita, pohdintaa, mielihyvää, kiinnostusta tai uteliaisuutta. Erityisen mahdollisuuden syvempien tunteiden luomiseen tarjoavat kasvotusten pidetyt tapaamiset, joita usein tapahtuu kunkin alan messuilla, yritystilaisuuksissa, tai ihan tavallisissa liikeneuvotteluissa. Mainonta on osa jokaisen yrityksen brändiä, minkä takia se pitäisi aina ottaa vakavasti.

Erinomainen tapa herättää kohdeyleisön kiinnostus on tarjota jotain konkreettista. Erilaiset logolla varustetut herkut, kassit, kynät, lelut, lehtiöt, ilmapallot, esitteet ja muut kivat oheistuotteet jäävät täysin eri tavalla yleisön mieleen kuin osa digitaalisista mainoksista. Erityisesti logolla varustetut makeiset täyttävät kaksi perimmäistä markkinoinnin tarkoitusta: ne tuottavat runsaasti hyvää mieltä, sillä kukapa meistä voisi herkkuja vastustaa, ja niiden käärepaperiin painettu firman logo jättää tärkeän muistijäljen kohdeyleisön edustajaan.

Sekä asemansa vakiinnuttaneet että vasta aloittaneet yritykset ovat perinteisesti panostaneet oheistuotteisiin, joita on helppo jakaa eri tilaisuuksissa ja asiayhteyksissä tai vaikka kadulla. Syynä tähän voi pitää erityisesti sitä, että oheistuotteita rakastavat kaikki; liiketoiminnan harjoittajille ne ovat suhteellisen edullinen keino tavoittaa uusia potentiaalisia asiakkaita ja heille, jotka oheistuotteita nappaavat, on kyseessä mukava tapa saada erilaisia ilmaisia hyödykkeitä hauskoilla logoilla ja väreillä höystettyinä.

Erityisesti karamellit ovat perinteisesti olleet suosittuja oheistuotteita. Niiden valmistus on yleensä edullista ja käärepapereihin voi kätevästi painattaa firman logon. Lisäksi karkkien suosio takaa tehokkaan levityksen kohdeyleisön keskuudessa. Kaikkein syvällisimmät markkinointipäälliköt voivatkin pohtia, minkälainen karkki papereihin tulisi kääriä? Edustaako minun firmaani kirpeä salmiakki vai houkutteleva suklaa? Yhtä kaikki, käärepaperista makuun kaikki tämä edustaa mainontaa, joka vetoaa asiakkaaseen ja hänen kokonaisvaltaiseen mielikuvaansa yrityksestä.